Fun & Fit

Budocentrum Fun & Fit is in 2007 opgericht door Michel Posthumus.

michel-posthumusNa jarenlang voor een sportcentrum te hebben les gegeven vond Michel het tijd om voor zichzelf te starten.

Sinds de start van Fun & Fit heeft Michel niet stilgestaan. Binnen een jaar groeide de club uit naar ruim 100 leden en werden de groepen uitgebreid op woensdag en zaterdag. Vanaf dat moment kreeg Fun & Fit ondersteuning van Frank van Boxtel (Dojo assistent en Coach), Thomas Mooijer (assistent) en Martin Schilder (Assistent en Coach). Naast judolessen voor de jeugd werd gestart met judolessen voor senioren.

In 2010 groeide Budocentrum Fun & Fit naar ruim 200 leden en werd een 2e locatie (Langemeerstraat, te Edam) een feit. Ook werd gestart met wedstrijdtraining voor judoka’s die meer toernooien wilden draaien (9-12 jaar)

In 2012 groeide Fun & Fit nog verder uit en werd gestart met Tai Jitsu onder leiding van Michel Kuenen (4e Dan Tai Jitsu).

In 2013 werd Judovereniging Jita Kyoei in Middenbeemster overgenomen door Budocentrum Fun & Fit en was de 3e locatie een feit. Samen met Frank van Boxtel is gestart met het lesgeven op dinsdag en vrijdag en kreeg Frank ondersteuning van Ruben Geerlings als assistent. In 2018 is heeft Ruben Geelings het stokje van Frank van Boxtel overgenomen en is Ruben hoofdtrainer voor de vrijdag lessen in Middenbeemster. In 2013 zijn we ook gestart met judolessen voor mensen met een lichamelijke-, geestelijke- en meervoudige beperking bij Breidablick, te Middenbeemster. Zo werd de 4e locatie al snel een feit.
Op dit moment geeft Budocentrum op 3 verschillende plaatsen op 5 locaties les in Judo, Tai Jitsu, Zelfverdediging, Weerbaarheid, BudoFit, Suspensiontraining en Judo met Zorg. Budocentrum Fun & Fit heeft ruim 300 leden en geeft alle dagen les op verschillende locaties.

Rondom het Budocentrum heeft zich een hecht team van vrijwilligers verbonden aan de in 2010 opgerichte stichting Fun & Fit.

Sinds november 2019 is Budocentrum Fun & Fit overgegaan van de eenmanszaak naar een vereniging.
Dit omdat we druk in gesprek zijn met de gemeente voor de bouw van het Sportcomplex waar wij onze eigen dojo in krijgen.
Hiervoor was het belangrijk om een vereniging te zijn en niet commercieel en kans te maken op subsidies e.d..
In november 2020 is de eerste paal voor het Sportcomplex geslagen en medio november 2021 moet het klaar zijn.
Vereniging Budocentrum Fun & Fit heeft een Dagelijks Bestuur met o.a. een Wedstrijdcommissie, Technische Commissie en een Klachten Commissie.
We zijn nog op zoek naar ondersteuning voor een Sponsor Commissie en een Jeugd Commissie.

Samen met het hele team organiseert Fun & Fit:

  • Yusen Punten Competitie
  • Wim van Gelderen Memorial Judotoernooi
  • Fun & Fit zomerkampen
  • Open dagen
  • En andere club gerelateerde activiteiten.