Tai Jitsu

Jiu Jitsu is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. In het Jiu Jitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals stoten en schoppen, klemmen, drukpunten en verwurgingen.

tai

Tai-Jitsu (stijl)

Jiu Jitsu is gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Het moment van verdedigen en de manier waarop er verdedigd wordt is het gevolg van de aanval van de tegenstander.
Tai-jitsu is een Jitsu-stijl, die zich kenmerkt door realistische, korte en daardoor zeer effectieve verdedigingstechnieken. Bij Tai-jitsu is ook snelheid van belang, net als kracht. Tai-jitsu is heel typerend voor haar explosiviteit.

Het moderne Tai-jitsu, is een verdedigingskunst die vele elementen bevat van Judo (worpen en klemmen), Aikido (roterende bewegingen, klemmen, worpen), Jiu Jitsu (wurgingen, klemmen en worpen) en Karate (trappen en stoten).

Tai-Jitsu Lessen worden gegeven op maandag en woensdag in Sportcampus ETB Sombroek te Volendam.

Maandag

Groepen Tijd Categorie
Tai Jitsu 1 18.30 – 20.00 Senioren (17+)

Woensdag

Groepen Tijd Categorie
Tai Jitsu 1 19.00 – 20.30 Senioren (17+)

 

Geef je nu op voor de workshop Tai Jitsu:
Ben jij ouder dan 16 jaar en wil je je eerste stappen zetten en/of meer ervaring opdoen in de wereld van Martial Arts?
Doe dan mee met de workshop Tai Jitsu bij Budocentrum Fun & Fit.
Ben je geïnteresseerd in een Oosterse vechtsport, maar kun je niet kiezen tussen (kick)boksen, MMA, Karate, Brazilian Jiu Jitsu (BJJ), Krav Maga, Judo of zelfverdediging?
Dan is Tai Jitsu echt iets voor jou. Je kunt er nu mee kennismaken tijdens deze 10-weekse workshop voor beginners én gevorderden.
Leraar Michel Kuenen (Kuenen Jitsu 4e Dan-graad) start begin april met de eerste les in de nieuwe dojo van Budocentrum Fun & Fit in Volendam.
Afhankelijk van de aanmeldingen zal de workshop op zaterdagmiddag om 15:00 uur of zondagochtend om 11:30 uur gegeven worden.
De start is dan op zaterdag 9 of zondag 10 april.
Enthousiast geworden. Geef je dan snel op via info@funenfit.com o.v.v. Aanmelding workshop Tai Jitsu.
De workshop kost € 80,- voor 10 lessen en kan doorgaan bij minimaal 10 aanmeldingen.