Tai Jitsu

Jiu Jitsu is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. In het Jiu Jitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals stoten en schoppen, klemmen, drukpunten en verwurgingen.

tai

Tai-Jitsu (stijl)

Jiu Jitsu is gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Het moment van verdedigen en de manier waarop er verdedigd wordt is het gevolg van de aanval van de tegenstander.
Tai-jitsu is een Jitsu-stijl, die zich kenmerkt door realistische, korte en daardoor zeer effectieve verdedigingstechnieken. Bij Tai-jitsu is ook snelheid van belang, net als kracht. Tai-jitsu is heel typerend voor haar explosiviteit.

Het moderne Tai-jitsu, is een verdedigingskunst die vele elementen bevat van Judo (worpen en klemmen), Aikido (roterende bewegingen, klemmen, worpen), Jiu Jitsu (wurgingen, klemmen en worpen) en Karate (trappen en stoten).

Tai-Jitsu Lessen worden gegeven op maandag en woensdag in Sportcampus ETB Sombroek te Volendam.

Maandag

Groepen Tijd Categorie
Tai Jitsu 1 18.30 – 20.00 Senioren (17+)

Woensdag

Groepen Tijd Categorie
Tai Jitsu 1 19.00 – 20.30 Senioren (17+)