Gymsportcentrum wordt Sportcampus

Gymsportcentrum wordt Sportcampus

De naam voor het complex waar ook onze nieuwe dojo in komt is bekend. Vanaf nu heet het de Sportcampus!

Jan Nieuweboer, voorzitter van Budocentrum Fun & Fit: “Toen duidelijk werd dat we met drie huurders in het pand zouden gaan paste de naam ‘gymsportcentrum’ niet meer. In overleg hebben we daarom besloten te zoeken naar een nieuwe naam. Sportcampus was voor ons allemaal een mooi alternatief. ‘Campus’ komt uit het Latijn en werd gebruikt om een open veld aan te duiden waarop de militairen trainden. Tegenwoordig gebruiken we de term ook voor een gebied waar bedrijven en universiteiten samen komen om van elkaar te leren en samen te werken. Dat is precies waar we ook naar toe willen als verenigingen; een open plek waar we trainen en de mogelijkheden willen verkennen om samen te werken en bij te dragen aan de maatschappij.”

Onze naam van de vereniging zegt het al: Vereniging BUDOCENTRUM Fun & Fit. Wij willen hét Budocentrum van de regio zijn, waarin we allerlei budosporten en op budo gebaseerde sporten willen aanbieden. We bieden nu al Judo, Tai-Jitsu, Judo met Zorg, Zelfverdediging en Budofit (fitnesstraining op basis van budosporten) aan. In de toekomst willen we dat gaan uitbreiden naar bijvoorbeeld valtraining voor ouderen, zelfverdediging voor senioren/vrouwen en judo op school (bijvoorbeeld als onderdeel van KiVa). De Sportcampus is voor ons cruciaal, want zonder vaste locatie zouden we dat niet kunnen organiseren.

We willen voeling houden met de gemeenschap en daar ons programma op baseren. Zo zijn we inclusief. Dat betekent dat we het iedereen gunnen om te kunnen meedoen; jong, oud, atletisch, motorisch beperkt, met een rugzakje, zonder…van alles dus. Het is goed om je te bedenken dat we nu al judo aanbieden aan kinderen waarvan meer dan 15% een diagnose in het autistisch spectrum heeft. De meeste van die kinderen trainen in de normale groepen mee. We zijn er erg trots op dat we dit doen en we merken dat zowel de kinderen met een achterstand en de andere kinderen veel van elkaar leren. Respect voor elkaar is natuurlijk een basiswaarde in budosporten en dat dragen we heel nadrukkelijk uit. Meedoen betekent voor ons trouwens ook dat we graag meer senioren aan ons zouden willen binden. We worden met z’n allen gelukkig ouder, maar willen dat wel gezond doen. Budo is een supergoede basis om je fit te maken én te houden, ook op hogere leeftijd. En dan hoef je echt niet bang te zijn om iets te breken, want er zijn vormen genoeg waar je niet door de lucht vliegt als je wordt geworpen.

Uiteindelijk willen we ook andere bestaande budoverenigingen een plaats te bieden in ons huis (onze dojo, of trainingszaal in het Japans) en eventueel onderdeel te worden van een brede budovereniging. Veel trainingsgroepen in de hoek van de ‘vechtsporten’ zijn relatief klein en zouden kunnen profiteren van onze voorzieningen. Daarnaast zien we de samenwerking natuurlijk met Mauritius en CBW, zeker als het gaat om motoriek voor peuters en kleuters. Maar inmiddels verkennen we ook de samenwerking met andere verenigingen, zoals de voetbal. Veel verenigingen werken met een trainingssysteem waarin judo ook een belangrijk onderdeel vormt. Tot nu toe kon dat nooit goed ingevuld worden, maar daar hebben we straks in de dojo een mooie plek voor.
Wat natuurlijk super is; in de dojo krijgen we een tribune. Dat is voor ons om twee redenen belangrijk. Allereerst vinden we het belangrijk dat ouders en andere belangstellenden mee kunnen komen naar de trainingen.
Contact met ouders is voor ons cruciaal en voor de kinderen kan het in het begin best een beetje spannend zijn. De tribune zal een niveau hoger komen. Dat kun je nu al zien aan de stalen constructie. Dat is ideaal, want de kleintjes voelen dan wel dat hun ouders er zijn, maar worden ook niet teveel afgeleid.
Een tweede reden is dat we als vereniging regelmatig interne toernooien organiseren. Daar komen veel ouders, grootouders en andere belangstellende kijken. Wij organiseren elk jaar onze interne puntencompetitie, clubkampioenschappen en het Wim van Gelderen Memorial judotoernooi. Met de komst van onze eigen dojo zullen we onderzoeken of er nog meer mogelijkheden zijn om andere toernooien te organiseren.

Fun & Fit is bedoeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen én plezier beleven in budosporten. Sportievere mensen; gezonde gemeenschap. Fun en Fit dus, in de nieuwe Sportcampus.
U begrijpt dat Budocentrum Fun & Fit veel kosten moet maken voor de vaste inrichting van de nieuwe dojo. Daarvoor gaan we in het voorjaar een bijzondere actie doen. Maar mocht u ons nu al willen steunen, dan mag dit natuurlijk via deze link:

Scan de QR code om te betalen voor Sponsoring.
Scan de code met de Camera App op je telefoon.

Bij voorbaat enorm veel dank!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *