Trainers en assistenten spijkeren bij op EHBO

Trainers en assistenten spijkeren bij op EHBO

Sportkoepel Edam-Volendam organiseert op verzoek EHBSO cursussen die speciaal zijn bedoeld voor begeleiders in sportverenigingen. Op verzoek van Fun & Fit en HVKras is er maandag 15 juni ook weer een avondcursus georganiseerd. Aan deze cursus hebben Frank, Erwin, Ruben, Jan en Sabine Posthumus meegedaan. Michel is sowieso in het bezit van een geldig EHBO diploma.

EHBSO

De vier trainers met hun certificaat. Bianca nam de foto.

Er gebeuren soms wel kleine dingen. Die proberen we natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. Maar als er iets gebeurt, dan willen we wel beter weten hoe je moet handelen. Tijdens de training zijn onder andere veel voorkomende blessures behandeld. Wat doe je met snijwonden (druk uitoefenen) of met schaafwonden (schoonspoelen). Verstuikingen, breuken, flauwtes; alles kwam voorbij. Er is ook geoefend met reanimeren. Daarbij hebben we ook de AED leren bedienen. Mooi dat we die in onze gemeente zo goed beschikbaar hebben. Daarmee kun je levens redden.

We hopen dat we het geleerde niet in de praktijk hoeven te brengen. Bang voor de AED zijn we echter niet meer en we zorgen ook dat alle EHBO spullen goed op orde zijn.

Een interessante en leuke avond die perfect was georganiseerd!

1 reactie

  1. Beantwoorden

    Patrick

    Gefeliciteerd allemaal, dit is een ontzettend nuttige cursus, eigenlijk zou iedereen die moeten volgen…

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *