Weerbaarheid/Zelfverdediging (10-15 jaar)

Weerbaarheid/Zelfverdediging (10-15 jaar)

Weerbaarheid en omgaan met pestgedrag

Iedereen voelt zich wel eens verlegen of niet op zijn gemak, dat is heel gewoon. Maar als je vaak onzeker bent, kan je je echt rot gaan voelen. Je kunt ook de pech hebben dat je in een klas zit waar veel gepest wordt, waar de sfeer slecht is en er weinig rekening wordt gehouden met elkaars gevoelens. Als dat een tijd duurt, kan je daar behoorlijk last van krijgen. Vooral als jij vaak het mikpunt bent van vervelende opmerkingen. Of misschien wel van ergere dingen…Dan is het belangrijk dat je leert om goed voor jezelf op te komen. Om jezelf te beschermen, zodat het pesten stopt.

Veel kinderen hebben baat bij het trainen van de fysieke vormen in de weerbaarheid. Voor kinderen die weinig weerbaar zijn is het zeer zinvol ze hun kracht te laten voelen. Hierdoor gaan ze zich sterker en zelfverzekerder voelen. Bij de fysieke weerbaarheid gaat het om stevig staan, stoeien en werken op de stootkussentjes.

budo-fit-volendam
Naast de fysieke weerbaarheid wordt er ook aan de mentale weerbaarheid gewerkt. Dit aan de hand van groepsgesprekken en groepsoefeningen. Hierbij gaat de aandacht vooral naar:

  • Opkomen voor jezelf
  • Grenzen bepalen
  • Regels
  • Macht

Tijdens de lessen wordt veel waarde gehecht aan discipline, normen en waarden, zelfrespect en respect voor een ander.
Je leert op simpele en leuke wijze geleerd steviger in je schoenen te staan en voor jezelf opkomen. Niet meer de angst dat je gepest wordt en zelfverzekerd overkomen.

Dat wil jij toch ook!!!

Weerbaarheid/Zelfverdediging wordt gegeven in Sportcampus ETB Sombroek te Volendam.

Geef je nu op voor Weerbaarheid/zelfverdediging

Donderdag

Groepen Tijd Categorie
Weerbaarheid / zelfverdediging 17:00 – 18:00 10 – 15 jarigen
Aanmelden voor 2 gratis proeflessen